Nasi goreng djawa

Nasi goreng djawa

Smulweb imageSmulweb

Probeer deze Nasi Goreng Djawa. Een speciale variatie uit Indonesië. Gebakken rijst met heerlijke garnalen, ketjap en paprikapoeder. Serveer met een gebakken omelet.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Nasi goreng djawa op tafel.

  1. Kook de rijst met wat zout volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Giet de rijst af en laat deze ca. 15 minuten met de deksel op de pan staan.
  2. Verhit de olie in een wok en voeg de kip, ui, knoflook en sambal toe. Roerbak tot de ingrediënten lichtbruin zijn.
  3. Voeg nu de rijst, garnalen, paprikapoeder, ketjap en lomboks toe. Schep het geheel om.
  4. Serveer de nasi met een gebakken omelet. Bak hiervoor een dunne omelet in een koekenpan met losgeklopte eieren, een scheutje melk en zout en peper naar smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Nasi goreng