Eendenborst met ananas

Eendenborst met ananas

Smulweb imageSmulweb

Combineer echte smaken met deze heerlijke eendenborst met ananas. De eendenborst wordt gekerfd, gebakken in een pan en gaar gemaakt in de oven. De perfecte combinatie van romige en taaie eend met zure ananas.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Eendenborst met ananas op tafel.

  1. Oven voorverwarmen tot 180 graden C.
  2. Schil de wortels. Snijd ze in fijne reepjes of rasp ze. Was de paprika, dep droog, verwijder de zaadjes en snijd ze in reepjes. Maak de prei schoon en snijd ze in ringen. Was de chilipeper, verwijder de zaadjes en snijd in reepjes. Laat de ananas in een zeef uitlekken.
  3. Kruid de eendenborst met zout en peper en kerf er aan de huidzijde enkele sneetjes in.
  4. Verhit de olie in een pan en bak de eendenborst aan de huidzijde 3-4 minuten op hoog vuur aan. Draai om en bak nog 4-5 minuten. Haal de eendenborst uit de pan en zet de pan met het braadvet opzij.
  5. Bak het vlees met de huidzijde naar boven in ca.10 minuten roze in een op 180 graden C. voorverwarmde oven.
  6. Verhit het braadvet in de pan en bak daarin wortels, paprika, prei en ananas beetgaar. Voeg de chilipeper en gember toe.
  7. Roer sherry, sojasaus en eventueel wat water erdoor. Snijd de eendenborst in schuine plakken en leg deze in de pan.
  8. Eventueel nog wat op smaak brengen en meteen opdienen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Ananas