Aubergine-kikkererwtencurry

Aubergine-kikkererwtencurry

Smulweb imageSmulweb

Een vegetarische topper! Aubergine, kikkererwten en een kruidige yoghurt-curry. Perfect voor op een zomerse avond. Bijgerecht? Flatbreads!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 500 g Kikkererwten gedroogd
  • 200 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Aubergine-kikkererwtencurry op tafel.

  1. Was de aubergines, verwijder de steel en snijd ze in blokjes.
  2. Giet de kikkererwten af, spoel ze af onder stromend water en laat uitlekken.
  3. Schil de uien en snijd ze in kleine blokjes.
  4. Schil en pers de knoflook uit.
  5. Schil de gember en hak het fijn.
  6. Was en halveer de chilipepers, verwijder de zaadjes en snijd in fijne reepjes.
  7. Verhit 4 eetlepels olie en bak de aubergines aan alle kanten. Haal ze eruit met een schuimspaan.
  8. Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de uien, knoflook, gember, chilipepers, koriander, kurkuma, komijn, kaneel en zout.
  9. Blus af met water. Voeg de kikkererwten, aubergines en yoghurt toe.
  10. Sluit de pan af met een deksel en laat de curry op een laag vuur ca. 30 minuten koken. Roer regelmatig. Voeg zo nodig nog wat water toe.
  11. Proef tot slot de curry, breng eventueel op smaak en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Desserts