- 500 g Kikkererwten gedroogd
- 200 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Aubergine-kikkererwtencurry op tafel.
- Was de aubergines, verwijder de steel en snijd ze in blokjes.
- Giet de kikkererwten af, spoel ze af onder stromend water en laat uitlekken.
- Schil de uien en snijd ze in kleine blokjes.
- Schil en pers de knoflook uit.
- Schil de gember en hak het fijn.
- Was en halveer de chilipepers, verwijder de zaadjes en snijd in fijne reepjes.
- Verhit 4 eetlepels olie en bak de aubergines aan alle kanten. Haal ze eruit met een schuimspaan.
- Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de uien, knoflook, gember, chilipepers, koriander, kurkuma, komijn, kaneel en zout.
- Blus af met water. Voeg de kikkererwten, aubergines en yoghurt toe.
- Sluit de pan af met een deksel en laat de curry op een laag vuur ca. 30 minuten koken. Roer regelmatig. Voeg zo nodig nog wat water toe.
- Proef tot slot de curry, breng eventueel op smaak en serveer.