Gevulde makreel

Gevulde makreel

Smulweb imageSmulweb

Deze gevulde makreel van de BBQ is een echte traktatie. De vulling van sinaasappel, ui, knoflook, spek, pijnboompitten en koriander is heerlijk fris. Het grillen van de makreel gaat het best in een visklem. Heerlijk voor op een mooie zomerse dag!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Koriander

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gevulde makreel op tafel.

  1. Verhit de olijfolie en bak hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg spek en pijnboompitten toe en roerbak het 4 minuten totdat alles goudbruin is. Schep sinaasappelrasp, peper, zout en koriander door de vulling.
  2. Vul de buikholte van de makrelen met plakjes sinaasappel en het pijnboompittenmengsel. Bind ze op met (rollade)touw.
  3. Bestrijk de makrelen met een beetje olie en grill (in een visklem) ze op de barbecue of onder een hete grill ca. 7 minuten per kant tot ze gaar zijn. Keer ze regelmatig.
  4. Garneer met partjes sinaasappel.
eet smakelijk