Aardappelsalade met ui en krokant uitgebakken spek

Aardappelsalade met ui en krokant uitgebakken spek

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke aardappelsalade met krokant uitgebakken spek. Met mosterd, three soorten ui, mayonaise en room maak je deze salade helemaal af. De aardappeltjes zijn zacht gekookt en heerlijk van smaak. Serveer met het krokante spek en laat iedereen smullen!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Aardappelsalade met ui en krokant uitgebakken spek op tafel.

  1. Kook de aardappelplakjes ca. 10 minuten in water met zout. Giet ze daarna af en laat ze afkoelen en zet ze weg tot gebruik.
  2. Meng de mayonaise met room, mosterd en de 3 soorten ui. Meng ook de aardappelplakjes erdoor en breng de salade op smaak met peper en zout. Zet het geheel afgedekt in de koelkast en laat de smaken een half uurtje intrekken.
  3. Bak in de tussentijd de plakjes ontbijtspek krokant in een droge koekenpan. Laat ze daarna uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  4. Haal de salade uit de koelkast en verdeel deze over de borden. Laat deze even op kamertemperatuur komen en serveer de salade daarna met het krokante spek.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Groente Vlees Aardappelsalade Ui Speklap