Ardens kalkoengebraad met rode wijnsaus en verassing

Ardens kalkoengebraad met rode wijnsaus en verassing

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk Ardens kalkoengebraad met rode wijnsaus, en als verassing heerlijke witloofblaadjes met oesterzwam en spek. Gegarandeerd smullen!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Kalkoengebraad

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Ardens kalkoengebraad met rode wijnsaus en verassing op tafel.

  1. Snipper de sjalotten fijn. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Maak de blaadjes van het witloof los (15 min + 45 min braden).
  2. Verhit de boter in een kookpot en bak het Ardens kalkoengebraad langs alle kanten aan. Voeg sjalotten toe en overgiet met rode wijn. Kruid met kruidentuiltje. Laat gedurende 45 min braden op matig vuur.
  3. Bestrijk de witloofblaadjes met de lookboter en plaats ongeveer 6 blaadjes afwisselend met een reepje oesterzwam op elkaar. Wikkel elk groentepakketje in een sneetje spek en rol strak op. Plaats de groentepakketjes op een beboterde ovenplaat met de toegevouwen kant naar beneden. Schuif gedurende 20 min in een op 180° voorverwarmde oven.
  4. Indien nodig kunt u de saus aandikken met instant sausbinder. Kruid naar smaak met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen