Blueberry muffin

Blueberry muffin

Smulweb imageSmulweb

Zin in een heerlijk zoet tussendoortje? Maak dan deze blueberry muffins! Met een smeuïge binnenkant en een kruimelige topping van boter en suiker. Heerlijk bij een kopje koffie of thee.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Blueberry muffin op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden.
  2. Vul de muffinpan met de papieren cakevormpjes.
  3. Klop de eieren lichtjes los in een soepkom. Voeg de melk en vanille-extract toe en mix dit.
  4. Zeef de bloem, suiker, bakpoeder en zout in de beslagkom en mix dit.
  5. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze aan het bloemmengsel toe. Snij met de twee messen net zolang in het deeg tot een kruimelige geheel ontstaat. Haal nu een kopje van dit mengsel er vanaf en bewaar dit in de tweede soepkom voor de topping.
  6. Vouw met de spatel de blauwe bessen, citroenschaafsel en ei/melk mengsel door de massa zodat dit gelijkmatig is verdeeld. Let erop dat je dit niet te lang doet omdat de muffins dan niet meer luchtig worden.
  7. Vul de muffinpan tot net onder de randjes door gebruik te maken van de twee lepels.
  8. Smelt de 25 gram boter en giet deze over de kom met topping. Meng dit totdat het kruimelig is en bedek elke muffin met ongeveer twee theelepels.
  9. Bak de muffins in de oven totdat ze lichtbruin en stevig aanvoelen (ongeveer 18 tot 20 minuten). Gebruik een satéprikket om te controleren of ze gaar zijn, deze moet er droog uitkomen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bessen