Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Griekse gehaktballetjes op tafel.
- Snipper de ui. Meng het gehakt met de komijn, paneermeel, zout en peper in een kom. Vorm er kleine balletjes van.
- Verhit 50 ml olie en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en fruit de ui met de tomatenblokjes in de achtergebleven olie. Laat ca. 5 minuten smoren en breng op smaak met zout en peper. Leg de gehaktballetjes in de saus en laat ze in ca. 10 minuten gaar stoven.
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Was de aubergine en courgette en snijd ze in kleine blokjes. Verhit de rest van de olie en bak de groente in ca. 3 minuten knapperig. Strooi er vervolgens zout en peper over heen.
- Serveer de gehaktballetjes in de saus met de groenten op de rijst. Verkruimel net daarvóór de feta boven de groenten.