Griekse gehaktballetjes

Griekse gehaktballetjes

Smulweb imageSmulweb

Proef de zon in dit heerlijke gerecht van Griekse gehaktballetjes in tomatensaus met aubergine, courgette en feta. Geserveerd op een bedje van rijst.

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Griekse gehaktballetjes op tafel.

  1. Snipper de ui. Meng het gehakt met de komijn, paneermeel, zout en peper in een kom. Vorm er kleine balletjes van.
  2. Verhit 50 ml olie en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en fruit de ui met de tomatenblokjes in de achtergebleven olie. Laat ca. 5 minuten smoren en breng op smaak met zout en peper. Leg de gehaktballetjes in de saus en laat ze in ca. 10 minuten gaar stoven.
  3. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  4. Was de aubergine en courgette en snijd ze in kleine blokjes. Verhit de rest van de olie en bak de groente in ca. 3 minuten knapperig. Strooi er vervolgens zout en peper over heen.
  5. Serveer de gehaktballetjes in de saus met de groenten op de rijst. Verkruimel net daarvóór de feta boven de groenten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees