Pepersaus

Pepersaus

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk pittige saus, vol van smaak. Boter, ui, tomatenpuree, port, room, bouillon en natuurlijk groene peperkorrels. Even inkoken en je bent klaar. Lekker bij vleesgerechten!

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pepersaus op tafel.

  1. Verwarm een koekenpan of braadpan.
  2. Snipper de ui en knoflook erg fijn. Bij voorkeur in de keukenmachine of staafmixer.
  3. Laat de boter smelten en smoor de ui, knoflook, tomatenpuree, kerrie en paprikapoeder in een koekenpan/braadpan tot de ui een beetje zacht is.
  4. Flambeer de port (doe dit in een soeplepel of steelpannetje, wees voorzichtig, houd het niet onder de afzuigkap) en giet bij het uimengsel.
  5. Voeg vervolgens de room, bouillon en groene peperkorrels toe en laat een kwartiertje inkoken.
  6. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout. Of voeg nog een extra stukje van een bouillonblokje toe.
  7. Waarschijnlijk is de saus dan nog aan de dunne kant. Je kunt hem iets binden met allesbinder of maïzena.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen