- 30 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Pepersaus op tafel.
- Verwarm een koekenpan of braadpan.
- Snipper de ui en knoflook erg fijn. Bij voorkeur in de keukenmachine of staafmixer.
- Laat de boter smelten en smoor de ui, knoflook, tomatenpuree, kerrie en paprikapoeder in een koekenpan/braadpan tot de ui een beetje zacht is.
- Flambeer de port (doe dit in een soeplepel of steelpannetje, wees voorzichtig, houd het niet onder de afzuigkap) en giet bij het uimengsel.
- Voeg vervolgens de room, bouillon en groene peperkorrels toe en laat een kwartiertje inkoken.
- Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout. Of voeg nog een extra stukje van een bouillonblokje toe.
- Waarschijnlijk is de saus dan nog aan de dunne kant. Je kunt hem iets binden met allesbinder of maïzena.