Sambal goreng oedang (kruidig gebakken garnalen)

Sambal goreng oedang (kruidig gebakken garnalen)

Smulweb imageSmulweb

Sambal goreng oedang, oftewel kruidig gebakken garnalen, met ui, knoflook, trassi, goela djawa, sambal en laos. Verrijkt met santen, asam, salam en sereh voor een smaakvol stoofgerecht. Ideaal voor de liefhebbers van pittig eten!

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Sambal goreng oedang (kruidig gebakken garnalen) op tafel.

  1. Hak de ui fijn in de keukenmachine samen met de knoflook, trassi, goela djawa, sambal en laos.
  2. Roer de santen en 4 el. kokend water door elkaar.
  3. Verhit de olie. Fruit het uimengsel ca. 3 min. in de hete olie.
  4. Voeg de asam, salam, sereh en santen toe. Laat het ca. 3 min. stoven.
  5. Schep de garnalen erdoor.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen