Overheerlijke ovenschotel

Overheerlijke ovenschotel

Smulweb imageSmulweb

Een ovenschotel waar je vingers bij aflikt! Puree met nootmuskaat, spek, champignons, gehakt, perziken en paneermeel: allemaal lagen vol smaak. En het fijne is: op de camping kun je deze ovenschotel zo voorbereiden dat je hem makkelijk in de oven kunt schuiven wanneer het uitkomt.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Overheerlijke ovenschotel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 225-275 graden C.
  2. Maak aardappelpuree en breng op smaak met nootmuskaat, peper, zout, melk en boter.
  3. Laat perziken uitlekken en maak de saus klaar. Snijd champignons en uien.
  4. Bak spekblokjes in een koekenpan. Voeg daarna champignons en uien toe.
  5. Bak gehakt in een andere koekenpan. Voeg saus toe aan het gehakt en roer goed door.
  6. Vet een ovenschaal lichtjes in en vul deze in lagen met het volgende: spek, champignons en ui, aardappelpuree, gehakt, perzikken, aardappelpuree. Strooi paneermeel eroverheen en leg eventueel wat boterklontjes erop.
  7. Verwarm de schotel +/- 20 minuten in de (voorverwarmde) oven als deze nog warm is en +/- 40-60 minuten als deze koud is. Plaats de schotel bovenin de oven als deze warm is en in het midden als deze koud is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel