Atjar ananas (zoetzuur van ananas)

Atjar ananas (zoetzuur van ananas)

Smulweb imageSmulweb

Frissen en fruitig bijgerecht met ananas, ui en pepers in een zoetzuur sausje. Makkelijk te bereiden en heerlijk verfrissend bij verschillende (Aziatische) hoofdgerechten. Jouw zomerbarbecue is niet compleet zonder deze Atjar ananas.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Atjar ananas (zoetzuur van ananas) op tafel.

  1. Pel en snipper de ui. Halveer de pepers, verwijder de zaadjes en snijd de pepers in reepjes.
  2. Verhit de olie en fruit de ui glazig. Voeg de peperreepjes en kruiden toe en bak alles ca. 2 minuten.
  3. Voeg de goela djawa, de azijn en het vocht van de ananas toe. Snijd de ananas in stukjes en schep ze door het sausje.
  4. Laat het zoetzuur afkoelen en breng eventueel op smaak met goela djawa.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Fruit Ananas