- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Tofuburgers op tafel.
- Pers de tofu goed uit tussen theedoeken met een zwaar voorwerp erop. Snijd de paddestoelenhoedjes in kleine blokjes, snijd het wit en een beetje groen van de lente-uitjes zeer fijn, snijd de worteltjes in heel kleine blokjes en snijd de peper zonder de zaadlijsten fijn. Klop het ei los.
- Verkruimel de goed uitgelekte tofu in een kom en prak deze fijn. Bestrooi met peper en zout.
- Maak in een wok 3 eetlepels heet. Bak de ui, wortel, paddestoelen, selderij en peper gedurende 5 minuten. Voeg de gebakken groenten toe aan het tofugehakt en meng alles goed door. Voeg zout, peper en ei toe. Roer er 5 eetlepels paneermeel door en zet de kom even weg in de koelkast.
- Strooi paneermeel uit op een plat bord. Maak nu van het tofugehakt mooie platte burgers en wentel ze om en om door de paneermeel. Bak ze in hete olijfolie in de koekenpan om en om knapperig mooi bruin.