- 1000 g Kippenvleugels
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Kippenvleugeltjes met honing en sinaasappel op tafel.
- Maak eerst de marinade: pers daarvoor de sinaasappel en doe het sap in een grote kom. Roer er de eetlepels honing doorheen. Pers de teen knoflook en roer ook dat erdoor samen met zout en peper naar smaak en uiteindelijk de scherpe cayennepeper.
- Leg de kippenvleugels in de kom en bedek deze met de marinade. Zorg dat de marinade de kippenvleugels aan alle kanten bedekt. Zet tenminste 2 uur afgedekt in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 230 graden. Verspreid de gemarineerde vleugels in een grote braadslede (of zo op de bakplaat) met anti-aanbaklaag of een bakplaat belegd met bakpapier.
- Verdeel de in de kom gebleven marinade over de kippenvleugels. Zet de bakplaat 15 minuten in de hete oven en bak de kippenvleugels goudbruin.
- Keer na die 15 minuten bakken de kippenvleugels om, bedruip de vleugels met het baksappen/marinade en bak ook die kant in 15 minuten goudbruin.