Kip met kersen in bladerdeeg

Kip met kersen in bladerdeeg

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke kip meet kersen in bladerdeeg, op smaak gebracht met kerrie en sambal. Geserveerd op knapperig bladerdeeg en bedekt met geraspte kaas. Met een oventijd van slechts 20 minuten is dit gerecht snel en gemakkelijk te bereiden.

10 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kip met kersen in bladerdeeg op tafel.

  1. Snijd de kip in stukjes en kruid deze met zout, peper en flink wat kerrie. Braad de kip.
  2. Laat de kersen uitlekken en meng deze met kerrie, sambal, zure room, kappertjes en knoflook door de kip. Zet het vuur laag.
  3. Vet een ovenschotel in en bekleed deze met ontdooid bladerdeeg. Zet de ovenschotel voor ongeveer 15 minuten in de oven zodat het bladerdeeg knapperig wordt.
  4. Verdeel het kipmengsel over het bladerdeeg en strooi er geraspte kaas over.
  5. Bedek het geheel met het overige bladerdeeg en zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 220 graden Celsius.
  6. Na 20 minuten is het gerecht klaar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Fruit Bakken Kersen Bladerdeeg