Goudse stroopwafels

Goudse stroopwafels

Smulweb imageSmulweb

Verse Goudse Stroopwafels zijn altijd lekker! Maak met dit recept snel en eenvoudig de lekkerste Stroopwafels bij jou thuis!

10 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Goudse stroopwafels op tafel.

  1. Doe de bloem in een beslagkom en maak er een kuiltje in. Doe daarin kaneel, melk, brandewijn en zout. Snijd de boter in kleine klontjes en verdeel die over het deeg. Strooi de suiker erover. Kneed snel tot een egaal deeg. Maak hiervan kleine balletjes met een doorsnee van een centimeter of twee.
  2. In een pannetje op matig vuur de stroop met de overige ingrediënten door elkaar roeren en warm laten worden. De stroop mag niet koken.
  3. Verhit het wafelijzer. Vet het snel dun in met boter (met een kwastje). Leg er een deegballetje in en klap het dicht. De wafel bakt heel snel bruin. Neem uit het ijzer en leg apart. Bak zo een hoeveelheid wafels.
  4. Neem twee wafels, smeer de eerste dun in met stroop en leg de tweede erop. Trakteer vrienden op zelfgebakken stroopwafels.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes