Brownie cheesecake

Brownie cheesecake

Smulweb imageSmulweb

Een machtige combinatie van brownies en cheesecake. Het beslag wordt laag voor laag opgebouwd. Dit moet je geproefd hebben!

45 min bereiden

dessert

15 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Brownie cheesecake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Beboter een bakblik en bekleed het met bakpapier.
  2. Meng alle ingrediënten voor de cheesecake in deze volgorde: de ricotta, roomkaas, suiker, vanilleextract, ei, crème fraiche en bloem. Zorg dat er geen klontjes in het beslag zitten.
  3. Doe de chocolade en de boter in een hittebestendige kom en verhit au bain-marie tot een gesmolten, glad mengsel. Laat het een beetje afkoelen.
  4. Klop in een andere kom de eieren met de suiker en het vanilleextract tot het goed gemengd is en begint te schuimen. Voeg het gesmolten chocolade-botermengsel eraan toe en spatel er vervolgens de bloem en zout door.
  5. Giet het browniebeslag in het bakblik, giet het cheesecakebeslag erbij en trek er met een vork vormen in. Let op: vermeng de twee soorten beslag niet te veel!
  6. Bak 25 minuten in de oven. Laat in het bakblik afkoelen en snijd in stukjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Cheesecake