Tahchin

Tahchin

Smulweb imageSmulweb

Met Tahchin, een hartige rijsttaart, geef je een gastronomische draai aan de avondmaaltijd. Heerlijke sappige kerriekip, gecombineerd met rijst, yoghurt en saffraan. Een unieke maaltijd waar je eindeloos van met het hele gezin geniet.

60 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Tahchin op tafel.

  1. Was de kipfilet en zet alles klaar wat nodig is. Kook de kipfilet met kerriepoeder, zout, peper en 1 in vieren gesneden ui voor ongeveer een half uur. Laat de kip een beetje afkoelen.
  2. Meng saffraan met een beetje water door de yoghurt en marineer de kip met de helft van de yoghurt.
  3. Kook de rijst bijna gaar en klop ondertussen de eieren los. Haal de stukken ui uit het kookvocht van de kip.
  4. Pak een diepe pan en smelt een klontje boter in de bodem. Verplaats de pan van het vuur af en verdeel de boter al draaiend door de hele pan.
  5. Doe als eerste een halve soeplepel van het kookvocht van de kip in de pan en roer er een beetje ei door. Voeg een schep rijst toe en druk deze een beetje aan. Daarna een schep kip en een extra lepel yoghurt met saffraan. Herhaal deze stap totdat de pan vol is en alle ingrediënten op zijn. Druk de lagen goed aan.
  6. Zet de pan ongeveer een uur op laag vuur met een deksel erop.
  7. Haal de pan van het vuur en keer de rijsttaart ondersteboven op een bord. Je hebt nu een mooie rijsttaart!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Desserts Gevogelte Rijst Ei Bakken Cake Taart