- 1 soeppakket rund
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Heldere kippensoep op tafel.
- Ontdoe de uien van hun vel.
- Doe de bouillonblokjes, het soeppakket of de varkenspoot, de kippenbouten en de ui in een grote pan en vul de pan met 4 á 5 liter water. (In plaats van een soeppakket kun je ook een losse mergpijp kopen, los rundersoepvlees en de gehaktballetjes zelf draaien). Voeg 1 theelepel suiker toe. Breng het geheel aan de kook en zet dan op laag vuur. Laat dit zeker 2 uur pruttelen tot de kip gaar is.
- Haal de kip eruit en verwijder het vel en de botjes. (Dit kun je het beste doen met 2 vorken, haal het vel eraf en "ontleed" de kip met 2 vorken van vlees en bot). Voor de varkenspoot hetzelfde, pas op het vlees van de varkenspoot is heel mals en zal bijna uit elkaar vallen. Gooi het vlees terug in de pan, gooi het afval weg.
- Laat nog zeker een ½ uur tot 1 uur trekken en voeg desgewenst extra water, 1 bouillonblokje en 1 kleine ui toe, omdat er enigszins wat water verdampt en de ui niets meer van over is. Dit kan naar eigen smaak.
- Maak het af met een in ringen gesneden prei en een handjevol vermicelli. Laat nog 2 minuten op zacht vuur pruttelen zodat de prei en vermicelli gaar zijn.
- Breng desgewenst extra op smaak met wat Maggi.