Kip-aubergine schotel

Kip-aubergine schotel

Smulweb imageSmulweb

Proef de mediterrane sfeer met deze kip-aubergine schotel met champignons, tomatenpuree, en tijm. Een heerlijk gerecht om voor familie of vrienden te maken! Serveer met rijst.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kip-aubergine schotel op tafel.

  1. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de kipfilet in stukjes. Snijd de aubergines in stukken. Veeg de champignons schoon en halveer ze.
  2. Fruit de ui met de knoflook ca. 3 min. in een braadpan in de olie. Bak de kip al omscheppend ca. 3 min. mee. Voeg de aubergine en champignons toe en bak alles al omscheppend gedurende ca. 5 min. Voeg de tijm toe.
  3. Bak de tomatenpuree 1 min. mee, voeg 100 ml heet water toe en de tomatenblokjes en breng op smaak met zout en peper. Laat de groenten met de deksel op de pan in ca. 15 min. gaarstoven. Voeg zo nodig extra water toe.
  4. Kook intussen de rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Gevogelte Rijst