Pesto - saus van basilicum

Pesto - saus van basilicum

Smulweb imageSmulweb

Maak nu binnen no time je eigen verse pesto. Rooster pijnboompitten in de oven en vijzel ze samen met basilicum, knoflook en zout tot een dikke pasta ontstaat. Voeg kaas en olie toe en roer tot pesto. Serveer de pesto bij je pastagerecht of gebruik het als dipsaus.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pesto - saus van basilicum op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden of stand 4. Strooi de pijnboompitten op een bakblik en rooster ze voor 3 tot 4 minuten.
  2. Doe de basilicum, de pijnboompitten, de knoflook en het zout in een vijzel en wrijf het fijn tot een dikke pasta ontstaat.
  3. Doe de pesto in een schaal en voeg nu de kaas en de olie toe. Blijf roeren met een houten lepel tot alles goed vermengd is. Je kan ook de hakmachine of de blender gebruiken. Voeg in dat geval de olie druppelsgewijs toe totdat alles goed gepureerd is. Voeg indien nodig extra olie toe.
  4. Schep de pesto in een schoon bakje en roer er de geraspte kaas doorheen. Wat je niet direct gebruikt, kun je het beste in porties invriezen.
  5. Dit recept is genoeg voor ongeveer 1/4 liter pesto.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Kruiden