Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Rode poon met citroen en rozemarijn

Rode poon met citroen en rozemarijn

smulweb badge smulweb

Heerlijke sappige rode ponen met een vleugje citroen en rozemarijn van de barbecue of oven. Gegarandeerd een succes tijdens de zomerbarbecue of een gezellig diner met vrienden of familie! Spreid 4 stukken aluminiumfolie van 30 x 30 cm uit en leg de plakjes tomaat en de uiringen in het midden. Strooi er wat zout en peper over.

15 min bereiden tussendoortje 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 800 g Rode Poon
  • 1 Citroen
  • 8 g Rozemarijn gedroogd
  • 1 rode ui
  • 4 Tomaten
  • 30 g Basilicum olie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper zwart

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Rode poon met citroen en rozemarijn op tafel.

  1. Verwarm de barbecue of oven voor op 200 °C. Spoel de rode ponen af onder koud water en dep ze goed droog. Bestrooi ze met zout en peper.
  2. Boen de citroen schoon en snijd hem in dunne plakjes. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Snijd de tomaten in plakjes. Spreid 4 stukken aluminiumfolie van 30 x 30 cm uit en leg de plakjes tomaat en de uiringen in het midden. Strooi er wat zout en peper over.
  3. Zet de rode ponen in het midden en leg de plakjes citroen en takjes rozemarijn erop. Sprenkel de basilicumolie erover. Vouw de folie rond de vissen naar boven en vouw het als pakketjes dicht.
  4. Laat de vispakketjes op de barbecue of in de oven in ca. 15-20 minuten gaar worden.