- 1 tl Ras el Hanout
- 1 el Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Couscous met aubergine in tomatensaus en feta-yoghurt op tafel.
- Verkruimel het stukje feta met een vork en voeg de yoghurt en bosui toe. Maal er wat peper boven.
- Verhit een goeie scheut olie in een hapjespan. Fruit de knoflook, sjalot en aubergine daar 5 minuten in.
- Voeg een blik tomatenblokjes toe met 2 eetlepels ras-el-hanout-kruiden en een scheutje chillipoeder naar smaak. Houd het geheel warm op een laag vuurtje tot het opgediend wordt.
- Voor de couscous: vul het sap van 1 citroen aan tot 160 ml met gekookt water. Roer er vervolgens het bouillonblokje-/poeder door. Voeg de couscous toe en laat 2 minuten wellen. Roer af en toe.
- Verwarm de gewelde couscous vervolgens 3 minuten zachtjes in een koekenpan met een klontje boter. Roer af en toe.