- 137.5 ml Water
- 3 el Water
Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Turkse brood zelf bakken op tafel.
- Doe bloem op een werkvlak en maak bloem luchtig met vingertoppen.
- Maak in het midden een kuil en strooi gist op de rand van bloem de gist.
- Voeg lauwwarm water toe in de kuil en werk bloem van midden uit door water tot alle water is geabsorbeerd.
- Voeg zout toe en kneed het deeg tot een elastische massa gedurende ongeveer 10-15 minuten.
- Leg het deeg met plastic bedekt op een warme plaats voor 30 minuten totdat het verdubbelt is.
- Vorm 2 ronde platte broden waarvan de randen iets dikker moeten zijn dan het midden.
- Leg broden op een ingevette bakplaat.
- Maak een vinger nat en trek met de wijsvinger regelmatige kuilen in het deeg, zodat een ruitpatroon ontstaat.
- Meng het eigeel, de suiker, de olijfolie en het water.
- Bestrijk het brood ermee en bestrooi het brood met de komijn en de sesamzaadjes.
- Laat het nogmaals 15 minuten rijzen.
- Bak de broden in een voorverwarmde oven op 225-230°C voor 20-30 minuten, tot het brood goudkleurig is.