Turkse brood zelf bakken

Turkse brood zelf bakken

Smulweb imageSmulweb

Ooit zelf Turkse brood willen bakken? Dit is jouw kans! Met wat bloem, gist, zout, komijn en sesamzaadjes maak je heerlijk platbrood dat je weer kunt serveren bij allerlei gerechten. Perfecte plakjes na een kort rondje in de tosti-ijzer.

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 137.5 ml Water
  • 3 el Water

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Turkse brood zelf bakken op tafel.

  1. Doe bloem op een werkvlak en maak bloem luchtig met vingertoppen.
  2. Maak in het midden een kuil en strooi gist op de rand van bloem de gist.
  3. Voeg lauwwarm water toe in de kuil en werk bloem van midden uit door water tot alle water is geabsorbeerd.
  4. Voeg zout toe en kneed het deeg tot een elastische massa gedurende ongeveer 10-15 minuten.
  5. Leg het deeg met plastic bedekt op een warme plaats voor 30 minuten totdat het verdubbelt is.
  6. Vorm 2 ronde platte broden waarvan de randen iets dikker moeten zijn dan het midden.
  7. Leg broden op een ingevette bakplaat.
  8. Maak een vinger nat en trek met de wijsvinger regelmatige kuilen in het deeg, zodat een ruitpatroon ontstaat.
  9. Meng het eigeel, de suiker, de olijfolie en het water.
  10. Bestrijk het brood ermee en bestrooi het brood met de komijn en de sesamzaadjes.
  11. Laat het nogmaals 15 minuten rijzen.
  12. Bak de broden in een voorverwarmde oven op 225-230°C voor 20-30 minuten, tot het brood goudkleurig is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood