Zalmpate

Zalmpate

Smulweb imageSmulweb

Een perfect voorgerecht voor een feestje deze zalmpate. De combinatie van verse en gerookte zalm is heerlijk samen met paprika en lente ui. Maak de paté en laat hem rusten in de koelkast.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zalmpate op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de paprika in kleine stukjes. Snijd de gerookte zalm fijn en de verse zalm in stukjes.
  2. Pureer de verse zalm met het ei en de crème fraîche in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Schep de paprika, gerookte zalm en lente ui door de zalmpuree. Vet een kleine cakevorm (ca. een halve liter) in met olie en schep de zalmmassa erin. Dek de vorm af met aluminiumfolie.
  4. Zet de vorm in een braadslede, schenk daar zoveel kokend water in dat de vorm voor de helft onder staat en schuif dit geheel in het midden van de oven. Laat de paté in ca. 30 minuten gaar worden.
  5. Neem de zalmpaté uit de oven en laat hem afkoelen. Zet de paté ca. 2 uur in de koelkast om op te stijven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Tapas