Knoflookbrood op de barbecue

Knoflookbrood op de barbecue

Smulweb imageSmulweb

Knoflookbrood van de BBQ om van te smullen. Flink besmeerd met een heerlijk smeuïge mix van knoflook, Italiaanse kruiden en roomkaas. Het brood wordt geroosterd waardoor het een knapperige textuur krijgt.

10 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Knoflookbrood op de barbecue op tafel.

  1. Haal de teentjes van de bol knoflook los, maar pel ze niet.
  2. Verwarm in een steelpan met dikke bodem de olijfolie met de knoflookteentjes op zacht vuur. Laat de teentjes in 10 minuten zacht worden en licht kleuren en dan iets afkoelen in de olie.
  3. Knijp de teentjes tussen duim en wijsvinger boven een kom uit en meng de knoflookpuree met de Italiaanse kruiden, de roomkaas en 2-3 eetlepels van de olijfolie tot een smeuïge pasta. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
  4. Bestrijk de plakken stokbrood met de knoflookpasta. Leg de plakjes op een stuk aluminiumfolie weer tot een stokbrood tegen elkaar aan en verpak het brood goed in de folie. Bestrijk het rondom met wat van de olijfolie.
  5. Leg het brood in het folie 10-15 minuten op het barbecuerooster, keer het regelmatig en laat het brood knapperig en warm worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Knoflookbrood