Tarte tatin

Tarte tatin

Smulweb imageSmulweb

Wat is er lekkerder dan zelfgebakken taart? Probeer deze overheerlijke tarte tatin met karamel en appeltjes, dit recept is gemakkelijk om te maken en resulteert in een culinaire topper. Luchtig deeg, karamel kleurige appeltjes, dit simpele en klassieke Franse dessert heeft het helemaal.

45 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Tarte tatin op tafel.

  1. Snijd met twee messen de koude boter door de bloem, zout en vanillesuiker tot het een grove crumble wordt. (zanderig met wat grotere korrels).
  2. Voeg vervolgens de eidooier toe en enkele el koud water en werk het geheel snel tot een bal - zo min mogelijk water en zo min mogelijk kneden: de boterstukjes die door het meel gevangen zijn zullen een heerlijk knapperige korst opleveren.
  3. Laat het deeg een half uur rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 180 à 200 graden.
  5. Zet de taartvorm op het vuur, smelt boter en suiker in de vorm en laat onder regelmatig roeren tot een lichtbruine tot bruine karamel kleuren (te donker = bitter).
  6. Voeg dan de appeltjes toe en laat ze drie-vier minuutjes meebakken, ze zullen alvast een deel van de karamel absorberen en halfgaar worden. Bestrooi eventueel met vanillesuiker.
  7. Rol het deeg uit tot ong. 3 mm dikte. Bedek de taartvorm en appeltjes met het deeg. Vouw het overhangende deeg voorzichtig naar binnen.
  8. Laat de taart ong. 30 minuten bakken in de warme oven. De taart is klaar wanneer de karamel langs de zijkanten naar boven komt borrelen.
  9. Haal de taart direct uit de oven en keer hem om op een grote schaal. Als je langer wacht wordt de karamel weer hard en komt de taart niet meer los.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Tarte tatin