Waanzinnige lekkere kruidkoek (peperkoek)

Waanzinnige lekkere kruidkoek (peperkoek)

Smulweb imageSmulweb

Deze waanzinnige kruidkoek (peperkoek) is heerlijk op elk moment van de dag. Lekker bij een kopje koffie of thee. Met een mix van basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, honing en speculaaskruiden creëer je deze traktatie. Verpak de koek in aluminiumfolie om van plakranden te snoepen.

60 min bereiden

10 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 100 ml Water
  • 10 tl Speculaaskruiden

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Waanzinnige lekkere kruidkoek (peperkoek) op tafel.

  1. Meng de basterdsuiker met het water, de eieren, de speculaaskruiden en de honing.
  2. Roer hier geleidelijk het zelfrijzend bakmeel door tot er bellen in het beslag zitten.
  3. Doe het beslag in een ingevette cakevorm en zet de vorm 1 uur in de oven op 180 graden Celsius.
  4. Verlaag de temperatuur de laatste 10 minuten naar 130 graden Celsius.
  5. Wikkel de koek, als hij nog warm is, in aluminiumfolie als je van plakranden houdt.
  6. Op dag 3 is de koek op zijn lekkerst als je hem goed in de aluminiumfolie hebt verpakt en op een bord legt (niet in een doos of trommel).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Kruidkoek Peperkoek