Tomaat-mozarella kroketten

Tomaat-mozarella kroketten

Smulweb imageSmulweb

Maak deze heerlijke tomaat-mozarella kroketten! Een mix van tomaten, mozarellablokjes, basilicum, enkele druppels tabasco, versgemalen peper, en zout. Draai vervolgens in gelijke stukken en rol in paneermeel, ei, paneermeel. Frituur de kroketten tot goudbruin. Serveer op een schaal en garneer met verse basilicum.

60 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Tomaat-mozarella kroketten op tafel.

  1. Maal de tomaten in de keukenmachine en wrijf dit door een zeef om de zaadjes kwijt te raken.
  2. Verwarm de boter in de sauspan, roer de tomatenpuree erdoor en verwarm alles zachtjes.
  3. Voeg in één keer alle bloem toe, roer heel goed door tot je een gladde massa hebt. Gebruik hiervoor een kunststof spatel of houten lepel. Laat 3 minuten al roerend garen.
  4. Voeg de gezeefde tomaten toe, breng al roerend weer aan de kook en haal de pan van het vuur. Laat afkoelen.
  5. Schep de mozarellablokjes, basilicum, enkele druppels tabasco, versgemalen peper en zout erdoor. Dek af en laat snel terugkoelen in een bak ijswater. Zet daarna in de koelkast om op te stijven.
  6. Verdeel de massa in gelijke stukken en rol deze in de gewenste vorm.
  7. Doe de paneermeel en de losgeklopte eieren in 2 diepe borden en wentel de kroketten door paneermeel, dan ei, dan paneermeel. Laat weer even opstijven in de koeling.
  8. Verhit intussen de olie in de wok of frituurpan tot 180 graden Celsius.
  9. Frituur de kroketten tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  10. Leg ze op de serveerschaal en garneer eventueel met verse basilicum.
eet smakelijk