- 100 ml Water
- 1 Rode peper
- 1 Sereh / Citroengras
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Gefrituurde empanadas met pittige makreelvulling op tafel.
- Smelt de boter
- zeef de bloem met het zout boven een kom. Maak een kuiltje en schenk de boter hierin. Voeg al knedend scheutje voor scheutje het lauwe water toe en kneed tot een soepel deeg. Voeg meer water toe als het deeg te droog is. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten.
- Verhit in de koekenpan 1 eetlepel olie. Bak hierin de sjalotjes, rode peper, sereh, knoflook, bouillonblokje en trassi een paar minuten. Voeg de makreel toe en blijf om en om scheppen. Laat de makreel onder af en toe omscheppen min of meer droogbakken. Schep de stukjes tomaat en tomatenpuree erdoor en bak nog even mee op een hoog vuur. Laat wat afkoelen.
- Kneed het deeg nog even door en verdeel in 12 gelijke stukken. Draai hier balletjes van. Bestrooi een werkvlak met bloem en rol de bolletjes uit tot vrij dunne cirkels. Schep 2 eetlepels van de vulling in het midden van elke cirkel. Bestrijk de randen met eiwit en druk heel goed dicht. Je kunt de randen ook om en om vouwen.
- Verhit de wok met een flinke laag olie tot er een witte damp afkomt. Bak de deeglapjes in 3 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.