- 20 g Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Gedroogde tomatenchips met mozzarella en basilicum op tafel.
- Snijd de tomaten overdwars in plakken van ca. 2 mm dikte.
- Bestrijk bakpapier licht met zachte boter en bestrooi dun met grof zeezout. Leg een van de vellen op een bakplaat en beleg met de tomaatplakjes. Leg er het tweede vel bovenop, zet de bakplaat in de oven op de laagste stand (ca. 50 gr.C.) en laat de tomaten ongeveer 4 uur drogen. Laat ze afkoelen.
- Beleg vervolgens een bord dakpansgewijs met om en om tomaat en mozzarella.
- Bestrooi de tomaten en mozzarella met versgemalen peper en besprenkel met een paar druppels goede olijfolie.
- Frituur basilicumblaadjes kort in olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier. Garneer hiermee de tomaat-mozzarella salade.