Bereidingswijze
Zet in 15 stappen deze heerlijke Seitanbroodjes vegetarische saucijzenbroodjes op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Ontdooi de bladerdeegplakjes.
- Snijd de boterhammen in kleine blokjes en laat ze weken in wat water.
- Giet de seitan af en maal het fijn in de keukenmachine.
- Snijd de ui fijn en bak het in wat olijfolie goudbruin. Voeg de gemalen seitan toe en bak dit even mee.
- Knijp het water uit de stukjes brood en vermeng het brood met de seitan.
- Breng het seitanmengsel op smaak met gehaktkruiden, een beetje maggi, een paar druppels tabasco, peper, zout, nootmuskaat en wat knoflookpoeder.
- Verdeel het seitanmengsel in 10 porties.
- Leg de bladerdeegplakjes uit op het aanrecht.
- Bestrijk de bovenrand van de plakjes met wat losgeklopt ei.
- Leg in het midden van elk bladerdeegplakje over de hele breedte heen een portie van het seitanmengsel. Laat de onderrand van het bladerdeeg vrij.
- Rol vanuit de onderrand het bladerdeegplakje om het seitanmengsel heen naar de met ei bestreken bovenrand.
- Leg de rolletjes met de naad naar beneden op de bakplaat van de oven. (De zijkanten van het seitanbroodje blijven open)
- Bestrijk de seitanbroodjes met losgeklopt ei en bestrooi ze met sesamzaad.
- Bak de seitanbroodjes in ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.