Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Aardbeien-yoghurttaart op tafel.
- Week de gelatine in ruim water. Maak de aardbeien schoon. Vet een springvorm in met margarine en verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe bloem, zout, ei, 100 gr suiker en de margarine (in kleine vlokjes) in een schaal en meng langzaam tot een kruimelig geheel. Kneed het mengsel tot een glad deeg en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan en prik hier en daar gaatjes met een vork. Zet de vorm 15 minuten in de oven en laat de bodem goudgeel worden.
- Zeef of pureer de aardbeien. Meng de aardbeienmoes met de yoghurt, de resterende suiker en vanillesuiker. Knijp de gelatine uit en los op in 3 eetlepels water op laag vuur. Roer de gelatineoplossing door het yoghurtmengsel. Giet het mengsel in de springvorm en laat het 1 à 2 uur opstijven in de koelkast.
- Garneer de taart met slagroom en de achtergehouden aardbeien. Open de springvorm na het bakken en laat de bodem afkoelen. Zet de rand van de springvorm weer terug na het vullen van de taart.