Vlaams stoofvlees

Vlaams stoofvlees

Smulweb imageSmulweb

Warm lekker op met dit recept voor Vlaams stoofvlees, een traditioneel gerecht dat elke tafel een beetje gezelligheid brengt. Dit langzaam gegaarde, rijke en smaakvolle stoofpotje is de perfecte combinatie van mals vlees, Belgisch bier en kruiden en is ideaal voor een avond met vrienden of familie.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(12)

  • 800 g Runderpoulet, onbereid

Bereidingswijze

Zet in 2 stappen deze heerlijke Vlaams stoofvlees op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bestrooi het vlees met een beetje bloem. Verhit de boter in een stoofpan en bak hierin het vlees aan. Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe en bak even mee.
  2. Voeg de laurier, tijm, het bouillonblokje, de kruidnagels en nootmuskaat toe en blus het af met het bier. Laat het gerecht ongeveer 2,5 uur zachtjes stoven in de oven. Serveer het Vlaams stoofvlees met dikke frieten en geniet.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Belgisch stoofvlees