Rundvlees in een verrukkelijke saus ( slowcook)

Rundvlees in een verrukkelijke saus ( slowcook)

Smulweb imageSmulweb

Geen gehaast, het slowcookertje doet het werk. Mals rundvlees in een verrukkelijke saus van o.a. appel, ui en kerriepoeder. Serveer met aardappeltjes of rijst.

120 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Rundvlees in een verrukkelijke saus ( slowcook) op tafel.

  1. Week de (BK) slowcooker 20 minuten in koud water. Als je een elektrische slowcooker hebt die voorverwarmd moet worden (meestal zo'n 20 minuten) zet je die vast aan.
  2. Braad de appel en de ui in de olie op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
  3. Meng ondertussen in een kom de bloem, kerriepoeder en peper/zout.
  4. Meng het vlees door de gekruide bloem.
  5. Schep de ui/appel uit de pan en leg ze in het deksel van de slowcooker (of op een bord).
  6. Braad in dezelfde pan (voeg eventueel eerst nog wat olie toe) het vlees tot het lichtgekleurd is en voeg dan het appel/ui mengsel toe.
  7. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
  8. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe en breng opnieuw aan de kook.
  9. Giet alles over in de slowcooker, dek af met het geglazuurde deksel.
  10. Zet de BK slowcooker in een koude oven op 175°C voor 2,5 uur.
  11. Indien de saus te dun is dan kan je deze alsnog binden.
  12. Na 2,5 uur is het gerecht gaar en het vlees kan je wegzuigen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen