Lamsbout molenmeisje

Lamsbout molenmeisje

Smulweb imageSmulweb

De lamsbout wordt heerlijk mals door de langzame bereiding en de kruiden zorgen voor een fantastische smaak. Serveer deze lamsbout als pronkstuk op je volgende feestje!

120 min bereiden

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 g Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Lamsbout molenmeisje op tafel.

  1. Ontvlies de lamsbout met een vlijmscherp mes of vraag je slager dit voor je te doen. Maak de sjalotten schoon en snijd ze in vieren. Pel de knoflooktenen.
  2. Verhit de olie met de boter in een grote koekenpan en braad hier de lamsbout goed aan. Leg hem daarna in de braadslee en laat de sjalotten en de knoflooktenen even in het braadvet aanfruiten. Schep ze om de bout heen en leg de kruiden erbij. Maal zout en peper over het vlees en schep de fond rondom de bout over de uien.
  3. Dek het geheel goed af met stevig aluminiumfolie.
  4. Bak de lamsbout in 30 minuten op 180 graden hete lucht, daarna nog 60 minuten op 140 graden hete lucht. Verwijder de folie en bak nog eens 30 minuten op 140 graden hete lucht.
  5. Laat de lamsbout 15 minuten rusten buiten de oven voordat je gaat snijden.
eet smakelijk