Lepelhapjes met rode biet kwarteleitjes en gerookte za

Lepelhapjes met rode biet kwarteleitjes en gerookte za

Smulweb imageSmulweb

Prachtige lepelhapjes van rode biet, kwarteleitjes van 4 minuten, gerookte palingfilet, zalm in roosjes gerold, een dotje mierikswortel mayonaise, en zelfgemaakte wasabi mayonaise. Vul de kwarteleitjes met de aangemaakte dooier en leg er een of twee garnalen op, ideaal voor het serveren van je gasten.

45 min bereiden

voorgerecht

14 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 14 Kwarteleitje
  • 100 g Kaviaar

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Lepelhapjes met rode biet kwarteleitjes en gerookte za op tafel.

  1. Kook de kwarteleitjes in 4 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze.
  2. Schil de bieten en snij tenminste 14 plakken van 0,5 cm. dikte. Steek in rondjes met een uitsteekring of een klein glaasje van ongeveer 0,75 cm. en leg apart.
  3. Snijd de gerookte palingfilet schuin in stukjes van ca. 3 cm en leg ze op de plakken biet.
  4. Maak mayonaise op gebruikelijke wijze (ca. 20 cl) en breng op smaak met mierikswortel of wasabi.
  5. Snijd 28 stukjes bieslook van 5 cm en leg apart.
  6. Snijd de kwarteleitjes in de lengte doormidden en haal voorzichtig het geel eruit. Roer een lepel mayonaise door de dooiers en zet apart tot gebruik.
  7. Leg 42 soeplepels of speciale amuse lepels klaar.
  8. Leg op 14 lepels een plakje rode biet, daarop een stukje gerookte paling en een dotje mierikswortel mayonaise. Garneer met twee stukjes bieslook.
  9. Rol stukjes gerookte zalm in roosjes, leg die op de lepels en garneer met zalmkaviaar. Eventueel leg je eerst een beetje wasabi mayonaise op de lepel.
  10. Vul de kwarteleitjes met de aangemaakte dooier en leg er een of twee garnalen op.
  11. Verdeel de kwarteleitjes over de lepels.
  12. Leg de lepels op een ovale presenteerschaal, garneer eventueel met een toefje peterselie of bieslook en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Amuses