Spies van zeeduivel en gambas (tapas)

Spies van zeeduivel en gambas (tapas)

Smulweb imageSmulweb

Heeerlijke spies van zeeduivel en gambas! Maak de stukjes vis steviger door middel van zout. Prik vervolgens op elke spies een stukje vis, gamba en stukje spek. Herhaal dit nog 2 keer en eindig met een stukje vis. Bestrijk de brochettes met olie en bestrooi met uiteraard versgemalen zwarte peper. Rooster de brochettes op een voorverwarmde grillrooster voor zo'n 2 minuten aan elke kant voor dat unieke bbq smaakje. Beschik je niet over een BBQ? Dan doe je het net zo makkelijk in een koekenpan. Eet smakelijk!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 350 g Zeeduivel
  • 240 g Gamba's diepvries

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Spies van zeeduivel en gambas (tapas) op tafel.

  1. Bestrooi de stukjes vis met zout en laat dit 15 minuten intrekken om het visvlees steviger te maken.
  2. Prik op elke spies achtereenvolgens een stukje vis, een gamba en een stukje spek. Herhaal dit nog twee keer en eindig met een stukje vis. (Dit kan van tevoren klaargemaakt worden, maar dek af met plasticfolie en bewaar in de koelkast).
  3. Bestrijk de brochettes met olie en bestrooi met versgemalen zwarte peper. Leg ze op een voorverwarmd ingevet grillrooster vlakbij de warmtebron met een lekbak eronder en laat ze 2 minuten roosteren.
  4. Draai de brochettes om, bestrijk ze opnieuw met olie en bestrooi ze met pimentón. Laat ze nog 2 minuten roosteren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Tapas