Dolmas

Dolmas

Smulweb imageSmulweb

Deze traditionele Turken kiezen voor Dolmas om gezellig met elkaar te eten. Royaal vullen zij druivenbladeren met gehakt, rijst, ui, tomaten, peterselie, paprikapoeder, zout en peper. Langzaam koken met boter en serveren met verse groenten, wat een traktatie.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Dolmas op tafel.

  1. Leg de druivenbladeren even in lauw water om de pekel te verwijderen.
  2. Pel de uien en snipper ze fijn.
  3. Was de tomaten, dompel ze even in heet water en trek er de velletjes af. Snijd de tomaten klein.
  4. Doe 2 eetlepels boter of olie in een pan.
  5. Rul het gehakt aan met de rijst, ui, tomaten, peterselie, paprikapoeder en wat zout en peper.
  6. Leg op elk druivenblad 1 à 2 theelepels van de vulling en rol de bladeren op.
  7. Bedek nu de bodem van de pan met de overige druivenbladeren. Leg er de rolletjes op en giet er 3 dl water met wat zout op.
  8. Voeg tot slot de rest van de boter toe, leg op de rolletjes een bord zodat ze niet verschuiven en dek de pan af.
  9. Kook de rolletjes 20 à 30 minuten.
eet smakelijk