Aardappelpakoras

Aardappelpakoras

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke Aardappelpakoras - krokante, gefrituurde aardappelpartjes met de smaak van India. Dompel het in een verse yoghurtsaus en geniet van de combinatie van knapperige buitenkant en zachte, kruidige binnenkant.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Aardappelpakoras op tafel.

  1. Meng alle kruiden en de bloem in een flinke kom.
  2. Giet in kleine beetjes het water erbij. Goed mengen.
  3. Zorg dat je een gladde pasta krijgt die niet te dun is, maar waar je wel je aardappelschijfjes door kunt halen. Voeg desnoods water of bloem toe om de gewenste dikte te krijgen.
  4. Haal je aardappelpartjes door de saus en zorg dat ze allemaal volledig bedekt zijn.
  5. Verwarm een laag van ongeveer 4 centimeter olie in een flinke, stevige pan - bijvoorbeeld een braadpan. Verwarm de olie totdat een stukje brood direct blijft drijven en de olie begint te bubbelen.
  6. Leg voorzichtig de bedekte aardappelpartjes in de olie en let op voor spetteren! Zorg dat de aardappeltjes niet aan de bodem van de pan kleven. Frituur er zoveel als er in één laag in de pan passen.
  7. Frituur de aardappeltjes tot ze goudbruin zijn, ongeveer 6-8 minuten.
  8. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden