Plaatkoek met gedroogd fruit

Plaatkoek met gedroogd fruit

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke plaatkoek vol gedroogd fruit en een kruimelig laagje bovenop. Het gedroogde fruit wordt met water tot een smeuïge pasta gepureerd en laagje voor laagje met het beslag en de kruimels opgebouwd. Een plaatkoek die moeilijk te weerstaan is!

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Plaatkoek met gedroogd fruit op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was het gedroogde fruit en snijd elke dadel, pruim en abrikoos in ongeveer drie gelijke stukken. Verwarm het water samen met het gedroogde fruit in een steelpan. Breng aan de kook en laat onder af en toe roeren ongeveer 15 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer de vruchten tot een pasta.
  3. Zeef de bloem in een kom. Roer het bakpoeder erdoorheen.
  4. Laat 100 gram boter zacht worden in de magnetron (maar niet smelten!) Meng het het ei, de melk en de yoghurt en klop door elkaar.
  5. Meng het botermengsel met het bloemmengsel, maak een samenhangend beslag. Beleg een bakvorm van 22 cm met bakpapier en vet de randen in.
  6. Schep het beslag in de bakvorm. Schep de fruitpuree erop. Verdeel over het beslag.
  7. Snijd 30 gram boter voor de bovenlaag in blokjes. Meng met de basterdsuiker en de havermout en wrijf met je vingers tot een kruimelig geheel. Bestrooi de fruitpuree met de havermout.
  8. Bak de koek voor 40 – 45 minuten in de oven of totdat de koek goudbruin is. Laat afkoelen en snijd in stukken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Koekjes