Russische witloofsoep met wodka

Russische witloofsoep met wodka

Smulweb imageSmulweb

Deze Russische witloofsoep met wodka is het perfecte voorgerecht voor een etentje. Een fluweelzachte soep met een subtiele uiensmaak, pittig gezoet door het witloof en afgetopt met zure room en garnalen.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Russische witloofsoep met wodka op tafel.

  1. Fruit in wat boter de gesnipperde uien en het gesnipperde witloof glazig.
  2. Voeg 2 l kippenbouillon, peper, zout en nootmuskaat toe en laat een halfuurtje koken.
  3. Mix de soep en voeg 1 à 2 dl room (naar smaak) toe.
  4. Snijd 1 stronkje witloof heel fijn in julienne (= reepjes) en laat eventjes fruiten.
  5. Voeg het gefruite witloof toe aan de soep.
  6. Optioneel: Voeg wat gepelde grijze garnaaltjes toe op het laatst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep