Recept carpaccio van botervis met paarse pesto

Recept carpaccio van botervis met paarse pesto

Smulweb imageSmulweb

Carpaccio van botervis met paarse pesto: frituur basilicumblaadjes, snijd ragfijne plakjes van de botervis, maak pesto van de Parmezaan, de pijnboompitten en de basilicum, strijk pesto op borden, dresseer de vis en garneer met gefrituurde blaadjes en Parmezaanse kaas, olijfolie eroverheen. Klaar!

10 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g botervisfilet
  • 20 g Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Recept carpaccio van botervis met paarse pesto op tafel.

  1. Frituur voorzichtig 12 basilicumblaadjes en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  2. Vries de botervis in. Ontdooi hem langzaam. Snij er ragfijne plakjes van en maak deze droog met keukenpapier.
  3. Maak in een vijzel of keukenmachine een pesto van de Parmezaan, de pijnboompitten en de basilicum. Voeg langzaam en geleidelijk de olijfolie toe. Let op: laat de keukenmachine niet te snel draaien om de olie niet te verhitten.
  4. Strijk de pesto op het midden van de borden. Dresseer de vis er overheen en garneer af met de gefrituurde blaadjes en een paar flinke krullen Parmezaanse kaas.
  5. Schenk een heel dun scheutje olijfolie erover. Klaar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen