- 500 g botervisfilet
- 20 g Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Recept carpaccio van botervis met paarse pesto op tafel.
- Frituur voorzichtig 12 basilicumblaadjes en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Vries de botervis in. Ontdooi hem langzaam. Snij er ragfijne plakjes van en maak deze droog met keukenpapier.
- Maak in een vijzel of keukenmachine een pesto van de Parmezaan, de pijnboompitten en de basilicum. Voeg langzaam en geleidelijk de olijfolie toe. Let op: laat de keukenmachine niet te snel draaien om de olie niet te verhitten.
- Strijk de pesto op het midden van de borden. Dresseer de vis er overheen en garneer af met de gefrituurde blaadjes en een paar flinke krullen Parmezaanse kaas.
- Schenk een heel dun scheutje olijfolie erover. Klaar!