Gehaktballen uit de oven

Gehaktballen uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Houd je van sappig en goed gekruid gehakt? Dan zijn gehaktballen uit de oven iets voor jou. De buitenkant is licht krokant, de binnenkant heerlijk sappig en dit recept is ook nog eens ontzettend makkelijk te maken. Deze gehaktballen kunnen iedere dag van de week, maar ook tijdens een feestje stelen deze gehaktballen de show.

45 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Gehaktballen uit de oven op tafel.

  1. Meng het rundergehakt met het gemengde gehakt in een kom. Voeg fijngehakte knoflook, het ei, de kruiden, wat zout, peper en het paneermeel toe. Kneed met je handen tot een samenhangend mengsel.
  2. Vorm gehaktballen van het mengsel. Als de gehaktballen uit elkaar vallen, voeg je wat melk of paneermeel toe.
  3. Verwarm de oven voor op 150 graden. Smelt de boter in een braadpan. Bak de ballen op middelhoog vuur aan de buitenkant in ongeveer 5 minuten bruin. Zet het vuur uit. Zet de pan vervolgens 30 minuten in de voorverwarmde oven. Draai dan de ballen om en bak ze nog eens 15 minuten. Serveer de gehaktballen uit de oven warm of lauwwarm.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees