Scholfilet met kerrieroom uit de oven

Scholfilet met kerrieroom uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Scholfilet met kerrieroom uit de oven, een heerlijk gerecht dat je makkelijk in een handomdraai op tafel hebt. Scholfilets in de ovenschaal leggen met wortel, prei, kerriepoeder, room en zout. In 20-25 minuten gaar laten worden in de oven. Serveer met een Chinese kool salade.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Scholfilet met kerrieroom uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de scholfilets eventueel ontdooien. Besprenkel ze met citroensap en strooi er zout en peper over.
  2. Kook de wortel in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de preiringetjes 2-3 minuten.
  3. Vet een lage ovenschaal in en leg er 4 scholfilets in. Verdeel ¾ van de wortel en prei over de filets en strooi er wat zout en peper over. Leg de andere scholfilets precies op de andere filets, zodat een soort sandwiches ontstaan. Verdeel de rest van de wortel en prei erover.
  4. Bak de kerriepoeder zachtjes in het bakvet van de prei tot het gaat geuren en roer de room erdoor. Breng de saus op smaak met zout. Schenk de kerrieroom over de vis.
  5. Schuif de schaal in de oven en laat de scholfilets in 20-25 minuten gaar worden.
  6. Serveer met een salade van Chinese kool.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Sauzen Salade Citroen Citroensap