Mascarpone kip

Mascarpone kip

Smulweb imageSmulweb

Deze kipfilet met gekookte ham en romige mascarpone met gebakken champignons en kruiden zijn een perfecte match! Het gerecht wordt helemaal afgemaakt met tomatenplakjes. Na 15 minuten onder de oven en dan onder de grill tot de filets bruin worden.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Bieslook vers

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Mascarpone kip op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet een ovenschaal in met boter.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in fijne plakjes. Besprenkel ze licht met citroensap om verkleuring tegen te gaan.
  3. Smelt wat boter in de pan en bak kort het teentje knoflook mee. Laat de knoflook niet aanbranden, want anders geeft deze een bittere smaak af aan de boter.
  4. Bak vervolgens de champignons op hoog vuur aan. Voeg de fijngesneden peterselie en bieslook toe en bak alles nog ongeveer 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en laat de champignons afkoelen.
  5. Snijd de kipfilets over de lengte diep in en vouw ze open. Sla de filets vervolgens uit met een vleeshamer of gewone hamer. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  6. Leg op elke kipfilet een plak gekookte ham en verdeel de mascarpone over de filets. Schep bovenop de mascarpone een lepel van de gebakken champignons met kruiden. Vouw de kipfilets dicht en zet ze vast met cocktailprikkers. Leg de gevulde filets in de ingevette ovenschaal.
  7. Snijd de tomaten in plakken en leg op elke kipfilet enkele plakken tomaat. Bestrooi de tomatenplakjes met peper en zout.
  8. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en plaats deze in het midden van de voorverwarmde oven. Verwijder na ongeveer 15 minuten (of als de kip gaar is) de folie en plaats de schaal vervolgens onder de grill. Laat de filets bruin worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Gevogelte