Parelhoen met paddestoelensaus

Parelhoen met paddestoelensaus

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Parelhoen met paddestoelensaus. De parelhoen is bruingebraden in ovenschaal en daarna in een lekkere paddestoelensaus. Afgemaakt met uitjes en spekreepjes. De saus wordt doorsneden met rode wijn, port en fond. Perfect voor een heerlijk diner.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Parelhoen

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Parelhoen met paddestoelensaus op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Smelt de boter en leg de parelhoen in de ovenschaal. Kruid met versgemalen peper en zout en overgiet met de boter. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat 45 minuten braden. Overgiet regelmatig met de braadjus.
  3. Wrijf de paddestoelen schoon en snijd in grove stukken.
  4. Blancheer de spekreepjes in kokend water. Laat uitlekken en dep droog.
  5. Haal de parelhoen uit de oven, wikkel in aluminiumfolie en laat rusten.
  6. Giet de braadjus in de grote pan en warm op. Voeg de paddestoelen, de uitjes en de spekreepjes toe en laat op een hoog vuur fruiten.
  7. Voeg de rode wijn, de port en de fond toe. Kruid met zout en peper en laat inkoken.
  8. Versnijd de parelhoen en doe de botten en de vleugeltjes bij de saus. Laat nog 10 minuten garen.
  9. Snijd het roze vlees in plakjes en schik deze op warme borden. Schenk de paddestoelensaus erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte