Saltimbocca

Saltimbocca

Smulweb imageSmulweb

Een klassiek Italiaans gerecht van kalfsoester, prosciutto en salie. Het vlees wordt eerst platgeslagen, bedekt met plakjes prosciutto en saliebladeren en dan gebakken in boter en olie. Geschikt als hoofdgerecht.

10 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 g Kalfsoesters
  • 8 Salieblad

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Saltimbocca op tafel.

  1. Leg het vlees tussen twee vellen plasticfolie en sla het met een houten hamer gelijkmatig (of pannetje met stevige bodem) plat. Bestrooi het met een beetje zout en peper.
  2. Snijd de plakken prosciutto even groot als de kalfsoesters. Bedek elke kalfsoester met een plak prosciutto en leg er een salieblad op. Maak het geheel vast met een houten prikker.
  3. Verhit de olie en de helft van de boter in een grote koekenpan. Braad het vlees in porties met de prosciutto bovenop een matig vuur 3-4 minuten of tot het kalfsvlees net gaar is. Leg elke portie op een heet bord.
  4. Giet de olie uit de pan en doe de wijn erin. Verhit op hoog vuur tot de wijn tot de helft is ingekookt en schraap aangebakken stukjes van de bodem van de pan.
  5. Smelt de rest van de boter erdoor en breng op smaak. Lepel de saus over het vlees en serveer het.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen