Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Ierse stamppot van puree met witte kool op tafel.
- Kook de in stukken gesneden aardappel gaar en laat ze droog stomen.
- Maak met de melk en de boter een smeuïge puree. Breng die op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Houd de puree warm.
- Snijd de kool zonder de dikke stronk in smalle reepjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
- Verhit een klontje boter in een pan en laat de spekjes af en toe omscheppend uitbakken.
- Doe de koolreepjes bij het spek in de pan en roerbak dit ongeveer 5 minuten tot de kool zacht is en begint te kleuren. Laat de bosui kort meebakken.
- Schep het koolmengsel door de aardappelpuree en laat alles goed doorwarmen.
- Maak desgewenst een `kuiltje` op het bord en schep daar wat gesmolten boter of bruine jus in.