Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Kerriesoep met eieren en kokos op tafel.
- Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de ui op laag vuur 15 minuten zodat deze zacht wordt en licht goudbruin kleurt. Neem de helft van de ui uit de pan en houd apart.
- Voeg de knoflook, korianderstelen en het kerriepoeder toe aan de ui in de pan en bak nog even zachtjes mee.
- Voeg dan 1 liter water en de kokosmelk toe en breng tegen de kook aan.
- Voeg de wortel toe en kook op het laagste vuur in 7-9 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de paksoi toe en kook mee.
- Breng de soep goed op smaak met zout en eventueel versgemalen peper.
- Rooster intussen in een droog verhitte koekenpan de kokos al omschuddend goudbruin en neem uit de pan, houd apart.
- Pel de eieren en snijd ze in kwarten.